Salat af rødder, sprøde baconkiks og skyrdip. Hertil let ristet torsk

En dejlig salat af grove rødder, sprød bacon og ristet torsk – lækker aftensmad! Opskriften er til to børn og to voksne.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Skræl kartofler og rodfrugter
  • 2 Kom kartofler i en gryde, hæld vand på og sæt gryden på en blus
  • 3 Kog kartoflerne til de er møre, cirka 15-20 minutter. Mærk efter med en skarp kniv
  • 4 Skær rodfrugterne i stave
  • 5 Riv citronskallen på den fine side af rivejernet
  • 6 Bland en dressing af citronskal, citronsaft, honning og rapsolie
  • 7 Vend rodfrugterne i dressingen
  • 8 Smag til med salt og peber
  • 9 Hak drueagurken fint
  • 10 Vend drueagurk i skyr, smag til med lidt salt og peber
  • 11 Læg baconskiverne på en tør stegepande
  • 12 Tænd for blusset og steg baconskiverne begge sider til de er sprøde
  • 13 Lad baconskriverne dryppe af på et stykke køkkenrulle
  • 14 Vask hænder
  • 15 Hæld fuldkornshvedemel i en dyb tallerken
  • 16 Vend torskefileterne i melet
  • 17 Kom smør på en stegepande
  • 18 Varm stegepanden op og steg fileterne cirka 3 minutter på hver side
  • 19

    Servering

    Server en torskefilet, en skive bacon, ¼ af rodfrugterne og en god klat dip til hver person.
  • 20 Børnene får 140 g kartofler hver
  • 21 De voksne får 200 g kartofler hver og en øl at drikke til
  • Så er det spisetid! Salat af rødder, sprøde baconkiks og skyrdip. Hertil let ristet torsk

Opskriften er udviklet af