Rugsalat med røget makrel og solbæreddike

Sådan gør du

  • 1 Kog perlerugen efter anvisningen på posen. Sigt vandet fra rugkernerne og hold dem lune under et viskestykke, så optager de nemlig bedre marinade.
  • 2 Del makrellen i mindre stykker.
  • 3 Fjern kernehuset fra æblerne og skær æblerne ud i flotte både. 
  • 4 Pil løget og hak det fint. Hak eller klip også purløget fint.
  • 5 Tænd ovnen på 120 grader. 
  • 6 Skær brødet i små tern og vend dem med olivenolie og lidt salt. Fordel brødterninger på en bageplade med bagepapir og bag dem helt sprøde i ca. 15-18 minutter afhængigt af størrelsen. Ryst lidt i pladen undervejs.
  • 7 Ryst solbæreddike (eller skovbæreddike) og koldpresset rapsolie sammen med honning, salt og peber i et syltetøjsglas og smag til.
  • 8 Vend marinaden i de lune rugkerner. Tilsæt tørrede tranebær, æbler, løg og revet peberrod og smag til med salt og peber.  
  • 9 Lad salaten køle af, anret den på et fad. Server med makrel, purløg og rugbrødscroutoner jævnt fordelt henover. 
  • 10 Spis rugsalaten som en selvstændig frokostret, eller lav små portioner og server dem som for- eller mellemretter.
  • 11 Tip: Du kan tørre tynde skiver æbler i ovnen ved 120 grader i 10-15 minutter og tilføje dem som endnu et sprødt element i rugsalaten.
  • {{recipeDoneText}} Rugsalat med røget makrel og solbæreddike

Opskriften er udviklet af