Rødkålssalat med kikærter og gulerødder

Sådan gør du

  • 1 Skyl og sæt kikærterne i blød i vand på køl 8 timer. Skyl og kog dem møre i letsaltet vand. Ca. en time. Tag en ært op og bid i den, for at mærke, om de er møre, men med bid. Dryp ærterne med citron og lad dem afkøle.
  • 2 Rist mandlerne på en tør pande og lad dem afkøle, hak dem groft.
  • 3 Snit rødkålen meget fint.
  • 4 Skrub gulerødderne og skær dem i fine skiver.
  • 5 Rør A38 med presset hvidløg, olivenolie, citron og smag til med salt, peber og sukker.
  • 6 Skyl, tør og hak persille fint.
  • 7 Vend rødkål, kikærter og gulerødder med dressing, persille og mandler.
  • {{recipeDoneText}} Rødkålssalat med kikærter og gulerødder

Tip

Det er en rigtig god idé at have et lager af kikærter i fryseren; kikærter der er udblødt og kogt. Til salater, supper, sammenkogte retter og humus. Vægten fordobles ved udblødning og kogning. Således svarer de 160 g tørrede kikærter her til 320 g udblødte og kogte, fra lageret i fryseren.

Opskriften er udviklet af