Rødkålssalat

Sådan gør du

  • 1 Rist valnødderne på en pande og lad dem afkøle.
  • 2 Snit rødkålen meget fint, gerne på et snittejern.
  • 3 Massér kålen med olivenolie og et let drys salt.
  • 4 Filetér appelsinerne: skær bund og top af, gem disse, saften fra enderne skal bruges til sidst.
  • 5 Stil appelsinerne op og skær skrællen af oppefra og ned, til og med det hvide.
  • 6 Tag frugten i den ene hånd og skær nu med den anden hver filet, mellem membranerne, frie. Gør det over en skål, for at opsamle saften. Vrid membranerne, når fileterne er skåret fri.
  • 7 Skær æblerne i meget fine både/skiver.
  • 8 Pil og snit løget lige så fint som kålen.
  • 9 Vend kålen med løg og anret den med appelsinfileteer, æbler og tranebær. Dryp salaten med appelsinsaft og top med valnødder.
  • {{recipeDoneText}} Rødkålssalat

Opskriften er udviklet af