Røddernes suppe med rodfrugter

Du behøver ikke være en rod for at spise røddernes suppe. Nyd den i godt selskab! Opskriften blev tilberedt af børn i hjemkundskab i 2006, som en del af skoleeventen 'Mad eller hvad?' og den er stadigvæk populær på skolerne.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Før du begynder: Tag en blender eller en foodprocessor frem.
  • 2 Pil og hak løg og hvidløg.
  • 3

    Vask og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler.

  • 4 Skær gulerødder, selleri, persillerod og kartofler i terninger.
  • 5 Skyl og rens porren. Gem den grønne porre-top.
  • 6 Skær porren i ringe.
  • 7 Kom smørret i en gryde og smelt det.
  • 8 Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden.
  • 9 Rør og sauter grønsagerne i 5 minutter.
  • 10 Kom laurbærblad, vand og hønsebouillonterning i gryden og rør.
  • 11 Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til grønsagerne er møre.
  • 12 Tag gryden af kogepladen og lad den stå i 5 minutter.
  • 13 Tag laurbærbladet op af suppen.
  • 14 Hæld en lille del af suppen i en blender. Blend suppen.
  • 15 Gentag punkt 14 til hele suppen er blendet.
  • 16 Hæld suppen tilbage i gryden.
  • 17 Kog suppen i et minut.
  • 18 Smag suppen til med salt og peber.
  • 19

    Pynt

    Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen og skær den i MEGET tynde strimler. Hæld suppen i tallerkener og pynt med porre-toppen.

  • {{recipeDoneText}} Røddernes suppe med rodfrugter

Opskriften er udviklet af