Rødbedetatar med stegt kyllingelever og æbler

Rødbeden er smuk! Og hvis du giver den noget peberrod og syre, som kokken har gjort i denne opskrift, så smager rødbeder pragtfuldt. Men alliér dig med latexhandsker og forklæde, hvis du vil bevare tøj og hænder pæne.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Rødbedetatar

    Skræl 100 g rødbeder, og skær dem ud i helt små terninger. Kom rødbedeterningerne i en skål, og marinér dem i kirsebæreddike, salt og peber. Kom resten af rødbederne i en gryde med vand, og kog dem i 40-45 minutter, til de er møre. Hæld koldt vand på rødbederne, og smut så skrællen af.

  • 2 Pil rødløget, og hak det helt fint. Befri æblet for kernehus, og skær frugtkødet i bittesmå terninger. Skær også de kogte rødbeder i helt små terninger, og vend dem med rødløg, æble, sennep og olivenolie.
  • 3 Smag de kogte rødbeder til med de råmarinerede rødbedeterninger, friskrevet peberrod, salt, peber, honning og hakket kørvel.
  • 4 Rødbedetataren skal være frisk, sød, krydret og ”varm” pga. peberrod og sennep.
  • 5

    Kyllingelever

    Steg leveren lige inden spisetid: Kom olie på en varm stegepande, og steg kyllingeleveren et øjeblik. Kom smør på panden, og lad det brune op omkring leveren. Krydr godt med salt og peber. Kyllingeleveren skal blot stege i ca. 1 minut i alt, så det er vigtigt, at panden er meget varm.

  • 6

    Spisetid

    Anret den varme, stegte kyllingelever med rødbedetataren, og servér.

  • 7 Sæt lidt ekstra peberrod og sennep ind på bordet – den varme og stærke smag fra peberrod og sennep giver et godt modspil til lever og rødbeder. Servér med brød.
  • 8 OPUS - ­www.FOODofLIFE.dk - Københavns Universitet
  • {{recipeDoneText}} Rødbedetatar med stegt kyllingelever og æbler

Tip

Rødbedetataren er velegnet til at øve sig med tilsmagning på. Krydrer du ganske lidt, er det nærmest en salat, du står med. Krydrer du helt til kanten, får tataren karakter af pickles. Begge dele kan være fint. Rødbedetataren er også skøn som tilbehør til røget eller gravad laks, en varmrøget laks eller til frikadeller eller hakkebøffer.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier