Rød linsesuppe

Suppen kan med fordel serveres som et vegansk alternativ.

Sådan gør du

  • 1 Hæld linserne i en sigte, og skyl dem grundigt med koldt vand. Lad linserne dryppe godt af, og pil og hak imens løg og hvidløg fint, og hak også chilien fint (fjern evt. frø og frøvægge først, hvis du ønsker at nedtone chiliens styrke).  
  • 2 Varm olien op i en gryde, og svits løgene i heri i nogle min., uden at de tager farve. Tilsæt linserne sammen med chili, hvidløg, korianderfrø og bouillon, og bring suppen i kog. Lad suppen småkoge under låg i ½ time, tilsæt så kokosmælk, og lad suppen koge i yderligere 5. min.  
  • 3 Riv imens den friske kokosnød i papirtynde strimler på et mandolinjern eller på skivesiden af et klassisk rivejern, så den er klar til garniture.
  • 4 Tag suppen af varmen og blend den glat med en stavblender.
  • 5 Smag til sidst til med salt, peber, ingefærsaft og limesaft, og server suppen rygende varm med frisk koriander og kokos på toppen og godt brød til.  
  • {{recipeDoneText}} Rød linsesuppe

Tip

Ingefærsaft får du, hvis du river lidt frisk ingefær på et fint rivejern og presser saften ud af den revne ingefær mellem to skeer.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier