Rodfrugtboller med havregryn

Rodfrugtboller med havregryn

Rodfrugter såsom gulerod, knoldselleri eller rødbede i dejen kan gøre dine boller super saftige og lide søde. Prøv opskriften her og vælg selv om dine boller skal være orange eller røde.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Vælg hvilken rodfrugt, du vil have i dine boller: Gulerod, rødbede eller knoldselleri?
  • 3 Læg bagepapir på en bageplade.
  • 4 Mål alle ingredienserne af.
  • 5 Skyl og skræl rodfrugterne.
  • 6 Riv rodfrugterne groft.
  • 7 Smuldr gæren i en skål.
  • 8 Hæld vand og kærnemælk i skålen. Rør godt.
  • 9 Kom den revne rodfrugt i skålen.
  • 10 Kom havregryn og salt i skålen. Rør.
  • 11 Kom grahamsmelet i skålen. Bland godt.
  • 12 Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Brug en grydeske.
  • 13 Ælt dejen færdig på bordet, indtil den er glat.
  • 14 Læg dejen i skålen, og læg film over dejen.
  • 15 Lad dejen hæve i 15 minutter.
  • 16 Tænd ovnen på 225 grader.
  • 17 Rul dejen ud til en pølse, og del den i 15 stykker.
  • 18 Form 15 boller, og sæt dem på bagepladen.
  • 19 Læg film over bollerne, og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
  • 20 Pensl bollerne med kærnemælk, og drys dem med det valgte drys.
  • 21 Sæt bollerne midt i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter.
  • 22 Lad dem køle af på en bagerist.
  • {{recipeDoneText}} Rodfrugtboller med havregryn

Tip

Frys bollerne mens de er lune. Kom 4-5 stykker i hver frysepose, så de er lige til at tage op, når du skal bruge dem. Brug plastikhandsker, når du skræller og river rødbede, hvis du vil undgå røde fingre.

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter