Rodfritter med timian

80.000 skolebørn lavede denne opskrift i skolekøkkenet i projekt ’Mad eller hvad?’ i 2009. 85% af børnene synes godt om det sunde alternativ til pomfritter. Hvad synes du?

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Læg bagepapir på en bageplade.
  • 3 Tænd ovnen på 180 grader.
  • 4 Vask og skræl gulerødder, pastinakker og selleri.
  • 5 Skær toppen af rodfrugterne.
  • 6 Skær rodfrugterne ud i stave på 1 cm i tykkelse og kom dem i en skål. (se boblen: Sådan skærer du rodfrugter).
  • 7 Skyl timian
  • 8 Hæld olivenolie i skålen og bland.
  • 9 Kom timian, salt og peber i skålen.
  • 10 Bland rodfrugterne i.
  • 11 Hæld rodfrugterne ud på bagepladen og fordel dem.
  • 12 Sæt rodfrugterne midt i ovnen.
  • 13 Bag dem i ca. 20 minutter til de er møre.
  • {{recipeDoneText}} Rodfritter med timian

Tip

Sådan skyller du krydderurter: Skyl krydderurter fri for jord i en balje med koldt vand. Lad bladene dryppe af i et dørslag eller på et rent viskestykke. Sådan skærer du rodfrugter: Rodfrugter som pastinak, persillerod og knoldselleri har runde sider og kan let trille. Skær et stykke af grøntsagen, så den får en flad side – det er lettere at skære og snitte, når grøntsagen ikke triller

Opskriften er udviklet af