Risotto med kylling og græskar

Eksotisk risotto med hakkede mandler som drys. Safran eller gurkemeje farver risottoen flot gul.

Sådan gør du

  • 1 Kog kyllingelårene i en gryde med letsaltet vand i 40 min., til de er gennemkogte. Lad dem blive i kogevandet.   
  • 2 Steg løg, hvidløg og fennikel klare i olie i et par minutter. Tilsæt risottoris, og steg 2 minutter mere. Tilsæt hvidvin, og lad den koge næsten helt ind.  
  • 3 Rør safran ud i 2 skefulde kogevand fra kyllingen. Rør opløsningen i risottoen sammen med et nip salt.  
  • 4 Tilsæt 4 dl af kogevandet under omrøring. Rør jævnligt, mens risottoen simrer. Tilsæt mere kogevand, ca.1 dl ad gangen, når det første er kogt ind og let tyknet. Må ikke koge tør.   
  • 5 Steg græskarternene gyldne og møre i olie på en pande. Skær kød fra kyllingelårene i mindre stykker.  
  • 6 Samlet tilberedningstid for risene er 16-20 min., smag hvert 3. minut.  
  • 7 Når risene begynder at være møre, tilsættes en lille sjat kogevand, parmesan og smør. Smag evt. til med ekstra ost, og vend kyllingekød og græskar i.  
  • 8 Sluk, og rør, til osten er smeltet, smag til med salt, peber og citronsaft.  
  • 9 Læg låg på, og lad risottoen trække 3-4 min. Drys med ekstra ost, hakket kørvel og røgede mandler. Server straks.  
  • {{recipeDoneText}} Risotto med kylling og græskar

Tip

Brug asparges eller rodfrugter i stedet for græskar

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier