Rabarbersyltetøj med jordbær og hyldeblomst

Energiinformation

  • Protein .5 g.
  • Kulhydrater 45.8 g.
  • Fedt .2 g.
  • Energifor./ pers 2705 kcal
  • Fedtenergi 1 %

Sådan gør du

  • 1 Gør rabarber og jordbær i stand, skær rabarber i ca. 2 cm skiver. Kom rabarber og jordbær i en gryde med fintrevet citronskal (kun det gule, gå ikke dybt og få det hvide med, det er bittert, for bittert), og saften fra de to citroner. Lad det simre i 5 minutter.
  • 2 Kom sukker, hyldeblomstsaft vaniljekorn og tømte stænger i sammen med 2 tsk. fintrevet ingefær. Lad syltetøjet simre videre i 10 minutter og skum det undervejs. Det skum, der danner sig i overfladen fjernes med en stor ske, som tømmes og dyppes i en skål med koldt vand ved siden af.
  • 3 Hæld syltetøjet i en sigte, foret med et rent klæde af: stofble/muslin, ostelærred eller et viskestykke i tyndt stof. Opsaml saften under og kom den på rent glas eller flaske. Syltetøjet kommes på rent glas med tætsluttende låg, straks saften er løbet fra, der skal stadig være et meget fugtigt syltetøj, det skal ikke som sådan ’stå til afdrypning’.
  • 4  Saften er skøn som sirup på isdesserter, fortyndet som saft, eller som basis for en kold frugtsuppe.  
  • {{recipeDoneText}} Rabarbersyltetøj med jordbær og hyldeblomst

Tip

Rene/sterile glas og flasker: stil rengjorte glas på et klæde i ovnen ved 100 grader i 15 minutter. Uåbnet har syltetøjet en lang holdbarhed, der reduceres til 3 uger, når glasset er åbnet.

Opskriften er udviklet af