Rabarber- og vaniljelemonade med vodka

Det er set før, men det er altså dekorativt, og vi elsker det. Isterninger med bær og grønne blade.

Sådan gør du

  • 1

    Dagen før

    Dagen før festen forberedes lemonade og isterninger. 
  • 2 Kom vaskede rabarber skåret i mindre stykker i en gryde sammen med 8 dl vand. 
  • 3 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Knus vaniljekornene sammen med sukkeret i en skål, så vaniljen fordeler sig fint i sukkeret. Kommes i gryden sammen med vaniljestangen.Lad simre under låg i 5 minutter. Sluk og lad blandingen stå indtil dagen efter et koldt sted.
  • 4 Fyld isterningbakker med hindbær og citronmalisse. Hæld ca. 1 liter iskoldt vand på og sæt i fryseren.
  • 5

    På dagen

    Sigt rabarber og vanilje fra. Hvis lemonaden ønskes klar, hældes den igennem et klæde. 
  • 6 Bland lemonaden med iskoldt vand og citronskiver. Smag til med vodka. Start med 1 dl. Lad stå et koldt sted.
  • 7

    Ved servering

    Kom isterninger i fine glas og i bowlen og skænk op.
  • {{recipeDoneText}} Rabarber- og vaniljelemonade med vodka

Opskriften er udviklet af