Rådhuspandekager
Pandekagerne og opskriften blev i sin tid forbeholdt Københavns rådhus' prominente gæster. Vi har givet opskriften et tvist med vin og masser af citronskal.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Opskriften giver 10-15 pandekager
  • 2 Bland hvedemel, sukker, salt, citronskal i en skål. Pisk æggene sammen. Lav en lille fordybning i midten af melblanding og hæld æggene heri. Pisk æggene ind i melet og tilsæt først champagne og så mælk, lidt af gangen, så dejen bliver jævn og uden klumper.
  • 3 Pisk smeltet smør i dejen, lidt af gangen. Lad dejen hvile tildækket i 10-15min.
  • 4 Varm en lille pande op og tynde pandekager (ca.½ dl dej af gangen) ved middel varme 1-2 min på hver side til de er gyldne.
  • 5 Lad pandekagerne køle af og lav imens cremen.
  • 6 Udblød husblasen i koldt vand ca.10min. Hæld mælken i en kasserolle og varm den langsomt op til den næsten koger. Rør imens maizena sammen med 2 spsk. vand, æg, sukker og vaniljekorn i en skål. Rør den varme mælk i æggeblandingen lidt af gangen og hæld herefter æggeblandingen i kasserollen. Varm den op til den tykner. Tag den af varmen og smag til med citrusskal og –saft, samt grand manier (gem evt. lidt revet skal til pynt).
  • 7 Knug husblassen fri for vand og kom den i den varme creme under omrøring.
  • 8 Sigt cremen og lad den køle til stuetemperatur eller lidt under, dæk toppen med husholdningsfilm så den ikke danner skind.
  • 9 Pisk fløden til blødt skum og vend den i den afkølede creme. Kom den i en sprøjtepose og sæt den på køl i ca.30 minutter.
  • 10 Læg en stribe marmelade på midt af hver pandekage, drys med makron og sprøjt en stribe creme ovenpå.
  • 11 Rul pandekagerne sammen og læg dem på et fad. Sæt pandekagerne på køl i min.1 time inden servering.
  • 12 Ved servering: drys pandekagerne med mandelflager og evt. lidt revet appelsinskal.
  • Så er det spisetid! Rådhuspandekager

Tip

Tilsæt 50g finthakket mørk chokolade til cremen, mens den stadig er varm. Det giver god chokoladesmag og en fyldigere creme.

Brug friske bær i sæson, fx hindbær, i stedet for marmelade.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier