Pure af ærter med kiks af ærtemel

Pure af ærter med kiks af ærtemel

Lav en stor portion pure, så har du til mange dage og mange måltider.

Sådan gør du

  • 1

    Pure af ærter:

    Sæt ærterne i blød i rigeligt vand natten over.
  • 2 Skyl ærterne.
  • 3 Kog efter anvisning på posen, kog dem hellere for meget end for lidt.
  • 4 Kom de kogte ærter i en blender sammen med halvdelen af kogevandet.
  • 5 Start blenderen og kom rapsolien i mens blenderen kører.
  • 6 Skræl ingefær.
  • 7 Hak ingefær, chili og hvidløg meget fint.
  • 8 Kom ingefær, chili, hvidløg og spidskommen i pureen.
  • 9 Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • 10

    Kiks af ærtemel:

    Kom ærtemel, rapsolie, æg, salt og peber i en blender.
  • 11 Blend til en homogen masse.
  • 12 Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  • 13 Læg bagepapir på en bageplade.
  • 14 Hæld massen ud på bagepapiret og smør det helt tyndt ud.
  • 15 Kom kiksene i ovnen når den er 220 grader.
  • 16 Bag i cirka 12 minutter eller til de er sprøde.
  • 17 Lad kiksene køle af
  • 18 Opbevar dem i en lufttæt beholder.
  • 19 Server 15 g pure og 10 g kiks pr. person
  • {{recipeDoneText}} Pure af ærter med kiks af ærtemel

Tip

Tip Det er vigtigt at ærterne koges længe og gerne for længe, det gør at konsistensen bliver mere lind når det er blendet.

Opskriften er udviklet af