Portvinsmarinerede klementiner med nellike og råcreme

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 2 g.
  • Kulhydrater 22 g.
  • Fedt 9 g.
  • Energifor./ pers 345 kcal
  • Fedtenergi 43 %

Sådan gør du

  • 1 Bland portvin, honning og appelsinsaft, del en stang vanilje, og skrab kornene ud. Kom korn og tomme stænger i væden. Varm det op, ganske kort tid. Det skal ikke koge, blot varmes op lige til kogepunkter.
  • 2 Pil klementiner, stik nelliker i og bind en bomuldssnor omkring hver enkelt, som en pakke, med hank.
  • 3 Hæld marinaden over klementiner, lad det afkøle og stil det på køl, min 4 timer. Vend frugterne undervejs.
  • 4 Pisk æggeblommerne med sukker og korn fra vaniljestang nummer to, til det er hvidt og skummende.
  • 5 Pisk fløden til skum. Bland nu æggemasse og skum.
  • 6  Anret frugterne, dryp dem med væden, med råcreme ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Portvinsmarinerede klementiner med nellike og råcreme

Tip

Man kan fjerne snorene ved anretning.

Opskriften er udviklet af