Porchetta/rullesteg med svampe, citron, rosmarin og kartofler

Energiinformation

  • Energi 2340 kJ
  • Energi 557 kcal
  • Protein 32 g
  • Fedt 33 g
  • Kulhydrat 33 g
  • Kostfibre 4 g

Sådan gør du

  • 1 Skær ribbenstegen næsten igennem, så man får en lang kødflap langs sværene, ligesom til en rullesteg/rullepølse. Krydr kødsiden godt med salt og peber.
  • 2 Hak de udblødte svampe og rosmarin groft. * Svampene udblødes i vand i ca. 20 minutter og skylles godt.
  • 3 Riv citronskallen og hvidløget på den fine side af rivejernet og bland det sammen med persille og svampe, og smag til med salt og peber. 
  • 4 Fordel fyldet på kødet og rul den godt sammen. Bind det derefter sammen med kødsnor ned i ca. hver anden svær og gnub sværene godt med salt. Kom kødet i en forvarmet ovn ved 230°, brunes godt af til sværene er gyldne og sprøde. Steg kødet færdig ved 185° i ca. 1 time. Lad det hvile i 10 minutter. Skæres i skiver og serveres. 
  • 5 Vask kartoflerne godt, skær dem i grove både, vend dem med salt og peber. Læg kartoffelbådene rundt om stegen, og bag dem med i den sidste time. 
  • 6

    Anretning

    Anret skiver af stegen med de bagte kartofler og stegesky fra bradepanden, serveres med grøn salat.
  • {{recipeDoneText}} Porchetta/rullesteg med svampe, citron, rosmarin og kartofler

Tip

Man kan bruge alverdens hårde krydderurter til denne steg, resterne fra stegen er super gode til en sandwich.

Opskriften er udviklet af