Pizza med kartoffel

Energiinformation

  • Protein 9 g.
  • Kulhydrater 30 g.
  • Fedt 5 g.
  • Energifor./ pers 683 kcal
  • Fedtenergi 23 %

Sådan gør du

  • 1 Gæren udrøres i 0,5 dl vand og der røres 2 spsk. mel i. Stil det lunt under et klæde i 30 minutter.
  • 2 Hæld det i en stor skål, sammen med 2 dl vand. Rør mel og salt i og ælt godt, til du har en fin ensartet elastisk dej. Fungerer fint med håndkraft eller i røremaskine. Del dejen i 4 kugler og læg dem lunt til hævning under et klæde i 2 timer.
  • 3 Skrub kartoflerne og snit ultrafine skiver på juliennejern eller mandolin. Gnid kartoffelskiverne med olie, krydr med salt og peber.
  • 4 Tænd ovnen på 230 grader.
  • 5 Rul dejen ud. Fordel først osten, så kartoffelskiver og drys herefter med tørret krydderurt. Pensl kanterne med olie.
  • 6 Bag pizzaerne på bagesten, melet bageplade eller bageplade med bagepapir i ca. 12 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Pizza med kartoffel

Tip

Alternativ til tørret rosmarin: tørret oregano eller timian. En del af melet, max. halvdelen, kan erstattes af fuldkornsmel. Pizza bør altid ledsages af en enkel grøn salat.

Opskriften er udviklet af