Pizza med ananas
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 7 g.
  • Kulhydrater 23 g.
  • Fedt 4 g.
  • Energifor./ pers 689 kcal
  • Fedtenergi 24 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Gæren udrøres i 0,5 dl vand og der røres 2 spsk. mel i. Stil det lunt under et klæde i 30 minutter. 
  • 2 Hæld det i en stor skål, sammen med 2 dl vand. Rør mel og salt i og ælt godt, til du har en fin ensartet elastisk dej. Fungerer fint med håndkraft eller i røremaskine. Del dejen i 4 kugler og læg dem lunt til hævning under et klæde i 2 timer.
  • 3 Læg tomaterne i en sigte, så en del af væden løber fra. Blend dem med tomatpuré og 1 spsk. olie og krydr med salt og peber.
  • 4 Skræl ananas og skær kødet i fine skiver og bagefter i mundrette stykker.
  • 5 Tænd ovnen på 230 grader.
  • 6 Rul dejen ud. Fordel først tomat og så halvdelen af osten, ananas og resten af osten på de 4 pizza. Pensl kanterne med olie.
  • 7  Bag pizzaerne på bagesten, melet bageplade eller bageplade med bagepapir i ca. 12 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Pizza med ananas

Tip

Du kan også bruge ananas fra dåse – husk blot at lade saften dryppe fra, og at tørre ananas stykkerne let inden de kommes på pizzaen. Friske ananas kan variere i størrelse, og de skal ikke ’sejle’ i ananas. Er der noget i overskud, så kom det i den grønne salat, som bør ledsage retten. En del af melet, max. halvdelen, kan erstattes af fuldkornsmel.

Opskriften er udviklet af