Paprikagryde med svinekød, peberfrugt og kartoffel-spinatmos

Grøn kartoffelmos og rød paprikagryde får ikke kun ganen men også øjnene til at løbe i vand.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle ingredienserne af.
  • 3 Pil perleløgene, og skær roden af. Skyl perleløgene.
  • 4 Kom smør og olie i en gryde, og varm det op.
  • 5 Kom kødet i gryden, og brun det på alle sider. Skru ned.
  • 6 Kom tomatpuré og i gryden. Rør.
  • 7 Kom perleløg, paprika og vand i gryden. Rør.
  • 8 Kom salt i gryden og læg låg på gryden.
  • 9 Kog retten i ca. 15 minutter.
  • 10 Skyl peberfrugterne, og fjern stilk og kerner.
  • 11 Skær peberfrugterne ud i terninger.
  • 12 Varm en pande op.
  • 13 Kom peberfrugterne på panden og steg dem i 5 minutter. Rør hele tiden.
  • 14 Kom peberfrugterne i gryden, og læg låg på gryden.
  • 15 Kog retten i ca. 15 minutter, indtil kødet er mørt.
  • 16 Smag retten til med salt og peber.
  • 17

    Kartoffel-spinatmos

    Mål alle ingredienserne af.

  • 18 Vask og skræl kartoflerne.
  • 19 Skær kartoflerne i terninger.
  • 20 Kom kartoflerne og 1 liter vand i en gryde. Læg låg på gryden.
  • 21 Kog kartoflerne i ca. 20 minutter, indtil de er møre.
  • 22 Skyl spinaten godt, og fjern de grove stilke.
  • 23 Kom spinaten i gryden til kartoflerne.
  • 24 Kog i ca. 2 minutter, indtil spinaten falder sammen.
  • 25 Sæt et dørslag i en skål.
  • 26 Hæld kartoflerne og spinaten i dørslaget. Gem kogevandet.
  • 27 Hæld kartofler og spinat tilbage i gryden.
  • 28 Mos kartofler og spinat med et piskeris.
  • 29 Kom smør og mælk i mosen. Rør godt.
  • 30 Kom lidt efter lidt kogevandet i mosen.
  • 31 Varm mosen op og rør godt.
  • 32 Kom ekstra vand, kogevand eller mælk i mosen, hvis den er for tør.
  • 33 Smag mosen til med salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Paprikagryde med svinekød, peberfrugt og kartoffel-spinatmos

Tip

Hvis skrællen på kartoflerne er tynd, behøver du ikke at skrælle dem.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier