Pain bagna er skovtursbrød fra Nice. I Frankrig flækkes brødene, dryppes med olivenolie og lægges sammen med salat, tomat, æg, tun og oliven.

Sådan gør du

  • 1 Rør vand og gær sammen.
  • 2 Tilsæt salt, olivenolie, rugmel og det meste af hvedemelet.
  • 3 Ælt mere mel i, til dejen har passende konsistens og ælt så dejen grundigt, så den bliver blank og sej.
  • 4 Lad dejen hæve lunt tildækket i skålen til dobbelt størrelse, ca. 2 timer.
  • 5 Ælt den let igennem og form den til små brød, ca. 8 cm lange.
  • 6 Efterhæv brødene lunt og tildækket på bageplade med bagepapir ca. 2 timer.
  • 7 Sæt brødene på midterrillen i en 225° forvarmet ovn.
  • 8 Bages 12-15 min.
  • 9 Køl brødene af på en bagerist og kom dem i en plastpose, hvis de ikke skal bruges samme dag.
  • {{recipeDoneText}} Pain bagna

Opskriften er udviklet af