Ovnbagt fiskebøf med varm kartoffelsalat og peberrod

Ovnbagt fiskebøf med varm kartoffelsalat og peberrod

Fisk indeholder sunde olier, og vi skal derfor gerne spise det reglmæssigt. Her er et forslag til en alternativ måde at tilberede og servere fisk på.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle ingredienserne af.
  • 3 Læg bagepapir i et ovnfast fad.
  • 4 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 5 Skyl fisken i iskoldt vand, og lad den dryppe.
  • 6 Fjern små ben og skind.
  • 7 Hak fiskekødet godt med en kniv.
  • 8 Kom fiskekødet i en skål.
  • 9 Skyl purløg godt og lad et dryppe af.
  • 10 Klip purløg fint.
  • 11 Kom purløg, salt og peber i skålen. Rør det godt sammen med fiskekødet.
  • 12 Form 4 flade fiskebøffer.
  • 13 Læg fiskebøfferne i fadet.
  • 14 Sæt fadet med fiskebøfferne midt i ovnen
  • 15 Bag fiskebøfferne i ca. 15 minutter, indtil de er gennembagte.
  • 16 Server de varme fiskebøffer med varm kartoffelsalat med peberrod og eventuelt groft rugbrød.
  • 17

    Varm kartoffelsalt med peberrod

    Mål alle ingredienserne af.

  • 18 Vask kartoflerne godt med en grøntsagsbørste.
  • 19 Kom kartoflerne, 1 1/2 liter vand og 2 tsk. salt i en gryde.
  • 20 Kog kartoflerne i ca. 20 minutter, indtil de er møre.
  • 21 Pil kartoflerne og skær dem i skiver.
  • 22 Pil og hak løgene.Se video om, hvordan du snitter løg.
  • 23 Skær løgene i ringe.
  • 24 Vask og skræl gulerødderne og pastinakkerne.
  • 25 Skær gulerødder og pastinakker i tynde skiver.
  • 26 Kom smørret i en gryde og smelt det.
  • 27 Kom løgene i gryden og steg dem, indtil de er klare.
  • 28 Kom gulerødder, pastinak og vand i gryden sammen med løgene og kog i 2-3 minutter.
  • 29 Kom kartoffelskiverne i gryden og kog i 2-3 minutter, indtil de er varmet igennem.
  • 30 Kom salt, sukker, peber og eddike i gryden. Rør.
  • 31 Skræl peberrod og riv den fint.
  • 32 Drys peberrod i kartoffelsalaten lige før den skal spises. Smag til med salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Ovnbagt fiskebøf med varm kartoffelsalat og peberrod

Opskriften er udviklet af