Bag souffléblandingen i små portionsforme, så får du fint og lækkert ostetilbehør til middagsmaden. Der bliver cirka to portioner pr. æg du bruger.

Sådan gør du

  • 1 Opbagning: Smelt smørret i en kasserolle ved middel varme. Tilsæt melet og lad massen samle sig. Hæld mælken i lidt efter lidt, pisk grundigt og lad opbagningen koge igennem, til den er tyk og sammenhængende.
  • 2 Tag kasserollen af blusset og lad køle af.
  • 3 Pisk æggeblommerne i opbagningen en ad gangen.
  • 4 Pisk æggehviderne stive.
  • 5 Bland først den revne ost i dejen og vend derefter hviderne i.
  • 6 Hæld dejen i små, grundigt smørsmurte forme.
  • {{recipeDoneText}} Ostesoufflé

Tip

Souffleer falder altid sammen ganske kort tid efter, de er kommet ud fra ovnen. Sørg derfor for, at alle gæster er på plads, når de smukt hævede, gyldne souffleer stilles på bordet. Server smørdampede uudsprungne strandkålsblomster a la broccoli sammen med ostesoufflerne.

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter