Oksetyksteg med tomat-abrikos chutney

Sådan gør du

  • 1 Til 2 voksne og 2 børn Oksetykstegen brunes godt på alle sider i en gryde med olie.
  • 2 Tag kødet op af gryden og steg bacontern sammen med champignon, gulerødder og løg i ca. 4 min. til det er gyldent.
  • 3 Tilsæt rødvinen. Læg stegen tilbage i gryden og tilsæt laurbærblad.
  • 4 Hæld vand ved så det dækker stegen halvt.
  • 5 Læg låg på gryden og lad kødet simre ved jævn varme i 2-2½ time.
  • 6 Vend kødet i gryden hver ½ time.
  • 7 Mens kødet simrer, laves chutneyen:Tomater og abrikoser skæres i tern og kommes i en gryde sammen med brun farin, æbleeddike, sennepsfrø og appelsinsaft og koges 20 min. ved jævn varme.
  • 8 Krydr med salt, peber og evt. ekstra sukker.
  • 9 Afkøl chutneyen og kom den i en skål eller på et sylteglas.
  • 10 Kødet tages op af gryden og hviler ca. 15 min. inden udskæring.
  • 11 Jævn evt. saucen en smule.
  • 12 Anret skiver af oksetykstegen sammen med saucen fra tilberedningen og en skefuld tomat-abrikos chutney.
  • 13 Servér med kogte eller ovnbagte kartofler.
  • {{recipeDoneText}} Oksetyksteg med tomat-abrikos chutney

Tip

I en steg på næsten 2 kg er der kød nok til aftensmaden i 2 dage. Opvarm stegen dagen efter og servér den med fx en grøn salat og ovnbagte rodfrugter, se fx opskrift på Bagte rodfrugter med citron og valnødder.

Opskriften er udviklet af