Oksetyksteg med svampekebab, hvidløgsbagte jordskokker og granatæble-yoghurt

Energiinformation

  • Energi 1663 kJ
  • Energi 396 kcal
  • Protein 35 g
  • Fedt 15 g
  • Kulhydrat 28 g
  • Kostfibre 6 g

Sådan gør du

  • 1 Rens og skrub jordskokkerne og skær dem i halve på langs.
  • 2 Del hvidløgene i 1/2 på langs og bland dem godt med jordskokker og 1 spsk. olivenolie, salt og peber. 
  • 3 Kom det i et ildfast fad og bag dem i forvarmet ovn ved 185° i ca. 35-40 minutter indtil det er gyldent og sprødt. 
  • 4 Krydr kødet godt med salt og peber, brun det af på en varm pande og bag det færdigt i ovnen ved 185° i ca. 25-30 minutter. 
  • 5 Rens svampene og skær dem i grove stykker, finriv skallen af appelsinen, pres saften derfra og hak rosmarin fint. 
  • 6 Bland det med svampene sammen 1 spsk. olivenolie, salt og peber og fordel svampene på 4 grillspyd. Bag svampekebabs i ovnen på 185° i 20 minutter. 
  • 7 Bank kernerne ud af granatæblet og bland dem sammen yoghurten, smag til med salt og peber. 
  • 8

    Anretning

    Anret skiver af kødet med svampekebab, jordskokker, granatæble yoghurt og drys med hakket persille.
  • {{recipeDoneText}} Oksetyksteg med svampekebab, hvidløgsbagte jordskokker og granatæble-yoghurt

Tip

Man kan fint bruge andre rodfrugter: kartofler, selleri og pastinak.

Opskriften er udviklet af