Oksestrimler i pebercreme med vårkrydderurter og spidskål

En gang imellem står den på strimler, det er nemt og tak for det. Husk panden skal være meget varm, og kom ikke mere kød på panden, end at det hele tiden steger. Kødet skal bevare en rød kerne. Spidskål er kålenes konge og en af forårets fornøjelser. Server gerne retten med mosede kartofler vendt med lidt rygeost.

Sådan gør du

  • 1 Del spidskålshovedet i blade, og damp dem i lidt vand med citronskal, snittet hvidløgsfed og salt (beregn 7 gram pr. liter vand).
  • 2 Tag kålbladene op, og lad dem dryppe af. Hold dem varme i gryden uden væske.  
  • 3 Rist kødet hurtigt i olie, hæld det i en sigte, gem stegeskyen og krydr med salt og peber.
  • 4 Hak løget, mos madagaskarpeber let.
  • 5 Tør panden af for stegerester, og tag den af varmen. Kom løg, peber og yoghurt på panden, og vend rundt. Vend kødet i.  
  • 6 Kom de varme spidskålsblade på to varme tallerkner, fordel det cremede kød ovenpå, og drys krydderurter over retten. 
  • 7 TIP: Den afdryppede stegesaft fra kødet smager herligt og kan fordeles over kålen før kødet.
  • {{recipeDoneText}} Oksestrimler i pebercreme med vårkrydderurter og spidskål

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier