Sådan gør du

  • 1 Skær laksen i korte skiver på skrå, ca. 4 mm tykke.
  • 2 Kom koldt vand i en skål til at dyppe fingrene i.
  • 3 Fugt fingrene med lidt vand, og form de kogte ris til en lille oval risbolle i hånden. Tryk risene, til de hænger godt sammen.
  • 4 Smør lidt wasabi på den ene side af et stykke laks, og læg risbollen ovenpå.
  • 5 Tryk ris og fisk godt sammen, og anret nigiri sushien med fiske-siden opad på et fad.
  • 6 Servér med syltede ingefær, sojasauce og evt. ekstra wasabi.
  • 7 husk
  • 8 Når du anvender rå fisk til sushi, skal fisken have været frosset ned ved minus 20 grader i mindst 24 timer.
  • {{recipeDoneText}} Nigiri sushi

Tip

Lav evt. en hel portion sushiris, brug halvdelen af risene til california rolls, og lav nigiri sushi af resten. I stedet for rå laks kan du bruge røget laks i skiver. Skær lakseskiverne i 4 cm brede stykker, så fisken kan dække det meste af risbollen. Brug 150-200 g røget laks til ½ portion sushiris.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier