Nigiri og Chirashi med barbecued medaljon af svinefilet

Sådan gør du

  • 1 Rør finthakket hvidløg og de øvrige ingredienser sammen til marinaden.
  • 2 Læg kødet i marinaden i køleskabet i mindst 2 timer.
  • 3 Tag kødet op af marinaden. Lad noget af marinaden dryppe af.
  • 4 Krydr evt. med salt og peber.
  • 5 Kom olie på en grillpande eller en almindelig pande.
  • 6 Brun kødet 1 minut på hver side ved god varme.
  • 7 Skru ned til middel varme og steg medaljonerne færdige ca. 2 minutter på hver side til de er lige netop gennemstegte eller 1½ minut, så er de svagt rosa.
  • 8 Lad kødet blive koldt.
  • 9 Ris: Kog risen efter anvisningen på emballagen.
  • 10 Bland risen med risvineddike, salt og sukker, når den er kogt.
  • 11 Lad risen køle af til stuetemperatur.
  • 12 Chirashi: Fordel risen i fire sløsede bunker ris.
  • 13 Læg kød i strimler og tang klippet i strimler ovenpå.
  • 14 Nigiri: Form fire klumper ris med hænderne.
  • 15 Læg lidt wasabi på og oven på en skive stegt medaillon.
  • 16 Lav et bånd på 1 cm af tang og læg det rundt om pakken af ris og kød.
  • 17 Pynt med rød peberfrugt i strimler.
  • {{recipeDoneText}} Nigiri og Chirashi med barbecued medaljon af svinefilet

Opskriften er udviklet af