Nemme nudler

Stegte nudler stammer fra Sydøstasien og det er efterhånden blevet en populær ret herhjemme med indtoget af det asiatiske køkken. Det er en lækker og hurtig ret der er nem at gå til, hvilket gør det perfekt som et alternativ til den nemme aftensmad i en travl hverdag.

Vores opskrift på nudler, er en god måde at få en masse grøntsager og smagene gør at man for en stund kan drømme sig hen til de varme lande. Skinkekødet kan sagtens erstattes med enten kylling eller oksekød, hvis man foretrækker det og opskriften gør sig også godt uden kød til vegetarer. Giv dig i kast med spisepindene til dette asiatisk inspirerede måltid.

Sådan gør du

  • 1 Mål alle varer af.
  • 2 Skyl og skræl gulerødderne.
  • 3 Skær gulerødderne i tynde stave.
  • 4 Fjern de grove blade fra blomkålen.
  • 5 Skær blomkålen ud i små buketter og skyl dem godt.
  • 6 Skyl forårsløgene og skær rod og top af.
  • 7 Skær forårsløgene ud i små stykker.
  • 8 Hæld olien i en wok/sauterpande og varm den op.
  • 9 Kom kødet i wokken og brun det på alle sider. Skru ned.
  • 10 Kom sambal oelek i wokken og bland.
  • 11 Kom gulerødder, blomkål og forårsløg i wokken. Bland godt.
  • 12 Kom 1 dl vand og soja sauce i wokken. Bland.
  • 13 Læg låg på wokken og steg i ca. 10 minutter til grøntsagerne er sprøde.
  • 14 Til nudler: Hæld 2 liter vand og ½ spsk. salt i en stor gryde.
  • 15 Kog vandet.
  • 16 Kom nudlerne i vandet og kog dem efter den kogetid, der står på posen.
  • 17 Hæld vandet fra nudlerne og kom dem i et fad.
  • 18 Kom kød og grøntsager over nudlerne.
  • 19 Server retten.
  • {{recipeDoneText}} Nemme nudler

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier