Vores rødgrød er lind og glat. Andre vil gerne kunne mærke de enkelte bær, og nogle kan bedst lide deres rødgrød fast og jævn.

Sådan gør du

  • 1 Bærrene skylles og ribbes. Toppen pilles af jordbærrene, når de er skyllede. Lad vandet dryppe af i et dørslag.
  • 2 Tag lidt bær fra til pynt. Resten af bærrene kommes i en gryde med det vand, der hænger ved.
  • 3 Flæk en vaniljestang og læg den ved bærrene.
  • 4 Kog bærrene møre i cirka 10 minutter. Blend dem i gryden med en stavblender og hæld dem derpå gennem en ikke alt for fintmasket sigte ned i en anden gryde. Man må gerne mose i massen med en grydeske, så alt frugtkødet komme med, og kun de små kerner bliver tilbage i sigten.
  • 5 Sæt den sigtede frugtgrød over at koge igen ved svag varme. Kom nu sukkeret i lidt ad gangen, smag til undervejs og stop, når grøden smager, som den skal.
  • 6 Server rødgrøden enten varm med mælk eller fløde og eventuelt pyntet med smuttede, snittede mandler og friske bær. Eller nyd den kold med let pisket flødeskum og lidt hele bær på toppen.
  • {{recipeDoneText}} Nem rødgrød med fløde

Tip

Rødgrød jævnes traditionelt med kartoffelmel. Rør en spiseskefuld kartoffelmel med en lille smule vand og varm det op sammen med den færdigt-sødede grød uden, at grøden kommer i kog.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier