Nakkefilet glaseret i ahornsirup

Ahornsirup og valnødder laver vi først til en sirup. Lad siruppen trække i et par dage, inden du tilbereder den med nakkefilet og grønt. Så smager den af mere. 

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Valnødder i sirup

    Giv valnødderne et opkog i vand.
  • 2 Kassér vandet og giv dem endnu et til to opkog i vand for at fjerne bitterstoffer.
  • 3 Smag på valnødderne.
  • 4 Kog nødderne i sirup til det har en tynd sirupsagtig konsistens.
  • 5 Siruppen bliver tyk af at stå.
  • 6 Hæld det på glas og lad det stå og trække, gerne i nogle dage.
  • 7 Bruges til pynt.
  • 8

    Tørrede æble

    Fjern stilk og blomst på æblerne.
  • 9 Skær dem i meget tynde skiver evt. på pålægsmaskine.
  • 10 Læg dem på bagepapir, drys med flormelis og stil dem i varmluftsovn ved 100 grader til de er tørre, 1-2 timer - se foto.
  • 11 Køl dem af på en rist, læg dem straks i en kagedåse og opbevar dem tørt.
  • 12

    Kødet

    Bed slagteren om at dele nakkefileten igennem på langs, så der bliver to ens lange stykker på størrelse med en tyk mørbrad.
  • 13 Snør det ene stykke kød, så det kan skæres i ensartede runde skiver ved servering - se foto.
  • 14 Bland de to typer sirup med grofthakkede nødder i fx en sandkageform.
  • 15 Drys kødet med salt og peber og læg det ned i sirupsmarinaden.
  • 16 Stil det i køleskab i 1-2 døgn.
  • 17 Vend kødet jævnligt, hvis marinaden ikke dækker kødet.
  • 18 Stil kødet med marinaden i en sandkageform eller et ovnfast fad midt i en kold ovn.
  • 19 Tænd ovnen på 180 grader og lad kødet stå i ca. 1 time til det er gennemstegt.
  • 20 Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 80 grader.
  • 21 Vend evt. kødet 1-2 gange under stegningen.
  • 22 Si skyen op i en gryde og brug ca. 1½ dl til sauce.
  • 23 Smag skyen til med flydende fond og evt. salt og peber.
  • 24 Pisk koldt smør i lige før servering.
  • 25

    Kartoffelkager

    Snit eller riv kartoflen i tynde strimler eller skiver.
  • 26 Dup dem tørre. Varm olien på en pande.
  • 27 Drys kartoffelstykkerne ned i olien, så det danner et tyndt spindelvævstæppe.
  • 28 Vend evt. tæppet og steg på den anden side eller tryk det ned i olien til det er lysebrunt over det hele.
  • 29 Tag det op på en bagerist. Skær det i 8 ensartede firkanter ved servering.
  • 30 Kartoffelstrudel: tø filodejen op. Kog kartoflen til mos.
  • 31 Tilsæt smør, tørristede nødder, som er grofthakkede, og æg.
  • 32 Smag til med olie, salt, peber og muskat.
  • 33 Fold filodejen ud. Klip 4 lag knapt på størrelse med et A4 ark.
  • 34 Læg et fugtigt viskestykke over, hvis det ikke bruges straks.
  • 35 Tag et lag filodej. Pensl langs kanterne med æggehvide.
  • 36 Læg ¼ af kartoffelmosen på som en tyk pølse.
  • 37 Fold siderne ind om enderne af pølsen og rul den nu sammen som en forårsrulle.
  • 38 Læg den i fryseren i fx ½ time, så bevarer den bedre formen ved stegning.
  • 39 Tilbered alle 4 ruller.
  • 40 Steg rullerne i olie på fx den pande, hvor kartoffelkagen blev stegt.
  • 41 Rul dem hele tiden, så de bliver lysebrune over det hele.
  • 42 Æbleflæsk: steg bacon i tern sprøde på en tør pande.
  • 43 Tilsæt selleri i små tern og steg ved lav varme.
  • 44 Tilsæt lidt hvidvin.
  • 45 Tilsæt skrællede æbler i tern, når selleriene er møre.
  • 46 Tilsæt lidt hvidvin og kog videre til æblerne også er møre.
  • 47 Spæd med hvidvin. Smag til med salt og peber.
  • 48 Anret æbleflæsket mellem skiver af tørret æble.
  • 49 Varm Waldorfsalat: halvér druerne og fjern stenene.
  • 50 Skær blegselleri og skrællet æble i tynde strimler.
  • 51 Skær løg i skiver. Varm olien på en pande.
  • 52 Lynsteg blegselleri og løg.
  • 53 Tilsæt grofthakkede nødder, druer og æbler og fortsæt lynstegningen.
  • 54 Smag til med citronsaft, sukker og salt.
  • {{recipeDoneText}} Nakkefilet glaseret i ahornsirup

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier