Muslinger dampet i øl og most

Denne hurtige og overdådige forret er hyggelig og sund at spise for både store og små.

Sådan gør du

  • 1 Klargør løg og fennikel
  • 2

    Skyl muslingerne i koldt rindende vand i en balje eller direkte i køkkenvasken. Rør lidt hårdhændet rundt i muslingerne med hånden, og tjek derefter, om eventuelt åbne muslinger er levende, ved at give dem et lille gok ned i køkkenbordet. Kassér dem, hvis de ikke lukker sig, eller hvis skallen er ødelagt. Skrub muslingerne rene med en svamp eller en lille kniv

  • 3 Hæld vandet fra muslingerne
  • 4 Snit løg og fennikel i terninger a ca. 1 cm, og steg dem i olie i en gryde, til de er glasklare
  • 5 Kom muslingerne i gryden, og hæld most og øl på
  • 6 Lad dem koge under låg i ca. 3-5 minutter, indtil muslingerne har åbnet sig
  • 7

    Spisetid: Krydr muslingerne med salt og peber, inden de serveres. Under spisningen tages muslinger, der ikke har åbnet sig, fra og kasseres.

  • {{recipeDoneText}} Muslinger dampet i øl og most

Tip

Hvis der er muslingebouillon tilbage efter middagen, kan du filtrere den og gemme den på køl til dagen efter. Kog den så op med lidt fløde, og du har en muslingesuppe. Spis den til frokost eller som forret – med lidt brød til. Du kunne sagtens nøjes med enten øl eller most til at dampe i, men tilsammen sørger de for en fin balance mellem sødme og bitterhed, og den suppe, som dannes, får en skøn, frugtig tone.

Opskriften er udviklet af