Marokkansk ossobuco med kikærter

Energiinformation

  • Energi 5077 kJ
  • Energi 1208 kcal
  • Protein 93 g
  • Fedt 50 g
  • Kulhydrat 88 g
  • Kostfibre 12 g

Sådan gør du

  • 1 Vend kødet i mel blandet med spidskommen og kanel.
  • 2 Brun kødet af i en gryde i olie og smør og tag kødet op efterhånden som det er brunet af.
  • 3 Kom det overskydende mel i gryden og bag det af i ca. 2 minutter. Tilsæt bouillon og lad det koge godt igennem, til saucen jævner og er glat og blank. Smag til med salt og peber.
  • 4 Skær løg og hvidløg i grove stykker.
  • 5 Kom kød og løg i gryden og lad det simre i ca. 2 timer, indtil kødet er ved at falde fra benet. Tilsæt kikærter og oliven i gryden de sidste 30 minutter.  
  • 6

    Couscous

    Kom couscous i en skål, og hæld den over med 3 dl kogende vand. Rør godt rundt med en gaffel, og lad det trække i 15 minutter. Tilsæt olivenolie og citronsaft og smag til med salt og peber.
  • 7 Hak purløg og skær squashen i små tern, og bland det hele sammen med couscoussen.  
  • 8

    Gremolata

    Vask appelsinen godt, riv den fint på et rivejern, hak hvidløget fint og pluk persillen. Bland det hele godt sammen.  
  • 9

    Anretning

    Anret ossobucoen på tallerken eller et fad med sorte oliven, et drys af gremolata og server med couscous.
  • {{recipeDoneText}} Marokkansk ossobuco med kikærter

Tip

Lamme- og griseskank kan også bruges i retten.

Opskriften er udviklet af