Lun roastbeef med aiolli og urtesauce

Servér roastbeefen lun eller kold med de to saucer, som klæder både hinanden og kødet. Et stegetermometer er et godt udgangspunkt for en perfekt steg. Hvis din roastbeef skal være rosa som her, skal den ud af ovnen, når centrum-temperaturen er 55-60 grader.

Sådan gør du

  • 1 Krydr roastbeefen med salt og peber og brun den på alle sider i smør og olie på en pande.
  • 2 Læg den i en bradepande og stik stegetermometeret ind i centrum af kødet. Sæt kødet i en 160 grader varm ovn og steg i ca. 25 minutter til temperaturen viser 55 - 60 grader. Køl af. 
  • 3 Rør koldt vand i mayonnaisen (ca. en spiseskefuld ad gangen) indtil den er lind. Smag til med revet hvidløg.  
  • 4 Blend persilleblade, ansjos og kapers i få sekunder og hæld derefter en tynd stråle olie i blenderen, mens den kører. Når saucen er samlet, smages den til med rigeligt citron, salt og peber. 
  • 5 Skær roastbeefen i meget tynde skiver og fordel på et fad. Dryp lidt af de to saucer over kødet. Stil resterende sauce i små skåle på bordet. Kilde: Krydderiet 2, 2007
  • {{recipeDoneText}} Lun roastbeef med aiolli og urtesauce

Opskriften er udviklet af