Luftige boller
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Mål alle varerne af
  • 2 Læg bagepapir på en bageplade
  • 3 Kog vand i en elkedel
  • 4 Hæld 1 dl kogende vand i en stor skål
  • 5 Hæld 2 dl mælk i skålen og rør rundt
  • 6 Mærk med en finger, om væsken er behagelig lun
  • 7 Smuldr gæren i skåle. Rør til gæren er opløst
  • 8 Kom salt og olie i skålen og rør rundt
  • 9 Kom fuldkornshvedemel i skålen. Rør godt
  • 10 Kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Slå luft i dejen med en grydeske
  • 11 Ælt dejen færdig på bordet
  • 12 Læg dejen tilbage i skålen og læg et viskestykke over
  • 13 Lad dejen hæve 20-30 minutter
  • 14 Rul dejen til en pølse, og del den i 10 stykker
  • 15 Form 10 boller og læg dem på bagepladen
  • 16 Læg et viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter
  • 17 Tænd varmluftovnen på 200 grader
  • 18 Pensl bollerne med lidt mælk
  • 19 Sæt bollerne i ovnen og bag dem i cirka 12 minutter
  • 20 Lad bollerne køle af på en bagerist
  • {{recipeDoneText}} Luftige boller

Opskriften er udviklet af