Letsaltet kalvespidsbryst med svampesauce og lune syltede brombær

Du skal i gang dagen før, hvis du skal nå at lave denne ret helt perfekt. Det salte kalvekød smager himmelsk med de søde og let syrlige brombær.

Sådan gør du

  • 1

    Dagen før: Dup kødet tørt med køkkenrulle

  • 2 Bland salt og sukker og gnid kødet med dette
  • 3 Kom i en plasticpose og sæt i køleskab natten over
  • 4 Tag kødet ud af køleskabet, og lad det ligge i 30 minutter
  • 5

    Sæt ovnen på 175 grader

  • 6

    Brun nu kødet i en gryde med smør på begge sider

  • 7

    Kom cirka 3 dl vand og timian ved og læg låg på

  • 8

    Sæt kødet i ovnen og lad det stege i 2 timer

  • 9

    Tilføj vand, hvis vandet damper væk. Kom svampene i en skål, og hæld vandet på

  • 10 Lad det stå og trække i 15 minutter
  • 11

    Hæld vandet gennem et kaffefilter og gem det. Skyl og afdryp svampene

  • 12

    Svits svampene i smør i en gryde

  • 13 Kom svampevand og fløde herpå
  • 14 Lad stå og simre i 15 minutter
  • 15

    Smag til med sky fra kødet, når det er færdigstegt. Ønsker du tykkere sauce, kan du jævne med 2 tsk. majsstivelse rørt op i en anelse vand

  • 16

    Kog kartoflerne

  • 17

    Kom brombær, sukker og 1 tsk. eddike i en gryde og lad simre, indtil sukkeret er opløst og brombærrene optøede

  • 18

    Kom i en skål og afkøl

  • 19

    Server kødet skåret i skiver med sauce, kartofler og brombær

  • {{recipeDoneText}} Letsaltet kalvespidsbryst med svampesauce og lune syltede brombær

Tip

Dagen før skal kødet gnides med salt og lidt sukker og trække i køleskabet natten over, så det bliver saftigt og velsmagende. Perfekt til gæster.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier