Kyllingesuppe med citron

Vi laver kyllingesuppen fra bunden med et helt kyllingeskrog, som vi koger fond på. Det får den færdige suppe til at smage af mere.

Sådan gør du

  • 1 Læg skrog og andre kyllingeløsdele i en suppegryde. Hæld koldt vand på. Lad koge op ved middel varme. Fjern med en hulske det grålige snask, der stiger til overfladen. Læg rengjort porretop, løg, blegselleribund og peberkorn i og lad suppen koge ved svag varme i en lille times tid.
  • 2 Si suppen og kog den ind igen, til du har cirka 2 liter kyllingefond. Smag til med salt.
  • 3 Si 1½ liter af den tilsmagte kyllingefond over i en mindre gryde. Frys resten af fonden ned til senere.
  • 4 Skær blegselleristænglerne i små tern. Kog dem i den siede suppe i 5 minutter.
  • 5 Kom citronsaft og hvidvin i og lad det koge op. Kom fløden i og lad igen suppen koge op. Smag til med salt, og juster eventuelt smagen med lidt mere fløde eller lidt sukker, hvis suppen skal rundes lidt af i smagen.
  • 6 Alt kan forberedes dagen før. Da skal suppen hældes i en egnet beholder, afkøles hurtigt og opbevares i køleskab.
  • 7 Server en lille portion suppe i en kop til hver gæst som forret.
  • 8 Drys med grønt eller dryp med smuk grøn ramsløgsolie.
  • 9 Byd brød til.
  • {{recipeDoneText}} Kyllingesuppe med citron

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier