Kyllingefrikassé med gulerødder og ærter, krydderurtesovs og nye kartofler

Kyllingefrikassé med gulerødder og ærter, krydderurtesovs og nye kartofler

Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og grøntsager. Denne opskrift er med kylling, gulerødder, grønne asparges og grønne ærter.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle ingredienserne af.
  • 3 Knæk den grove ende af aspargeserne.
  • 4 Skyl aspargesene godt, og skær dem i ca. 3 cm lange stykker.
  • 5 Skær den grønne top af gulerødderne.
  • 6 Skrub gulerødderne godt med en grøntsagsbørste. Skyl gulerødderne.
  • 7 Skær gulerødderne over på langs, og skær dem i 3 cm lange stykker.
  • 8 Hæld grøntsagsbouillon i en gryde. Kog grøntsagsbouillonen.
  • 9 Skær hvert kyllingebryst ud i 4-5 stykker, og kom dem i gryden.
  • 10 Læg låg på gryden og lad kyllingekødet koge i 7 minutter.
  • 11 Kom gulerødder i gryden og kog i 5 minutter.
  • 12 Kom aspargesene i gryden og kog i 2 minutter.
  • 13 Kom ærterne i gryden.
  • 14 Til jævning: Kom mælk og majsstivelsen i en lille skål. Rør det godt sammen.
  • 15 Hæld jævningen i en tynd stråle i gryderetten. Rør godt.
  • 16 Kog sovsen i 3-4 minutter. Hæld mere grøntsagsbouillon eller vand i gryden, hvis sovsen er for tyk.
  • 17 Pluk bladene af persillen og skyl dem godt. Lad persillen dryppe af.
  • 18 Hak persillen.
  • 19 Kom persillen i gryden og smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
  • 20 Servér frikasséen rygende varm med nye kogte kartoflerne.
  • 21 Nye kogte kartofler: Mål alle ingredienserne af.
  • 22 Vask kartoflerne godt med en grøntsagsbørste.
  • 23 Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden.
  • 24 Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre.
  • 25 Hæld kogevandet fra kartoflerne, og server kartoflerne til kyllingefrikassé med gulerødder og ærter, krydderurtesovs
  • 26 Pil evt. kartoflerne ved bordet.
  • Så er det spisetid! Kyllingefrikassé med gulerødder og ærter, krydderurtesovs og nye kartofler

Tip

Krydderurterne kan varieres: Brug basilikum, estragon, koriander, løvstikke og forskellige blandinger.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier