Kyllingefilet i valnødde/parmesancrust med appelsindampede gulerødder og bedesalat

Energiinformation

  • Energi pr. person 3401 KJ
  • Energi pr. person 809 Kcal
  • Protein 24 %
  • Kulhydrat 27 %
  • Fedt 49 %

Sådan gør du

  • 1

    Blend parmesanost, toastbrød og valnødder til en crust. Pisk æggehviderne til skum. Vend kyllingefileterne i æggehviderne og derefter i crusten.
    Kom smør på en pande, og brun kyllingefileterne ved middelvarme på begge sider, til de er gyldne. Husk salt og peber. Bag dem færdig i ovnen, ca. 10 min, ved 180 °C.

  • 2

    Vask eller skræl gulerødderne. Skær toppen af og del hver gulerod i fire stykker på langs. Opvarm en pande med lidt olie og svits gulerødderne i ca. 5 min. Rør jævnligt. Kom appelsinsaft, revet appelsinskal og eddike over. Krydr med salt og peber og kom halvdelen af timianen i. Skru ned til middelvarme og lad det koge ind, indtil der næsten ikke er mere væske tilbage. Smag til, tag gulerødderne af varmen og kom resten af timianen over.

  • 3

    Bland vinaigretten sammen. Vask bederne og skær top og bund af. Skræl dem, hvis skindet er kedeligt. Skær bederne i tynde skiver på et mandolinjern. Put dem i en skål med koldt vand. Før servering tager du bederne op og blander dem med vinaigretten og persillen.

  • 4

    Retten serveres med et godt brød.

  • {{recipeDoneText}} Kyllingefilet i valnødde/parmesancrust med appelsindampede gulerødder og bedesalat

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier