Kylling med røget paprika, søde kartoffelchips og mango salsa

Energiinformation

  • Energi 2650 kJ
  • Energi 631 kcal
  • Protein 38 g
  • Fedt 36 g
  • Kulhydrat 34 g
  • Kostfibre 4 g

Sådan gør du

  • 1 Skær kyllingen igennem ryggen og skær rygbenet helt væk og kasser. Fold kyllingen ud som en sommerfugl og læg den på en bradepande med bagepapir. Rør honning sammen med røget paprika, 2 tsk. olivenolie, salt og peber. Smør kyllingen godt med paprikamarinaden og steg den i en forvarmet ovn ved 185° i ca. 50-60 minutter, indtil den er gylden og sprød. Rengør og skræl kartoflerne og skær dem i aflange tynde skiver. Vend dem med 1 spsk. olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen ved 185° i ca. 20-25 minutter, man kan evt. lige grille dem de sidste 3-4 minutter i ovnen, så de bliver sprøde og gyldne. Skræl mango og skær den i tern. Snit forårsløg og chili fint, riv skallen af limen på den fine side af rivejernet og pres saften derfra. Bland det hele sammen til en salsa sammen med grofthakket koriander, smag evt. til med lidt honning. Skær kyllingen i mindre stykker og anret den med søde kartofler og mango salsa.
  • 2 Rør honning sammen med røget paprika, 2 tsk. olivenolie, salt og peber. Smør kyllingen godt med paprikamarinaden og steg den i en forvarmet ovn ved 185° i ca. 50-60 minutter, indtil den er gylden og sprød. Rengør og skræl kartoflerne og skær dem i aflange tynde skiver. Vend dem med 1 spsk. olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen ved 185° i ca. 20-25 minutter, man kan evt. lige grille dem de sidste 3-4 minutter i ovnen, så de bliver sprøde og gyldne. Skræl mango og skær den i tern. Snit forårsløg og chili fint, riv skallen af limen på den fine side af rivejernet og pres saften derfra. Bland det hele sammen til en salsa sammen med grofthakket koriander, smag evt. til med lidt honning. Skær kyllingen i mindre stykker og anret den med søde kartofler og mango salsa.
  • 3 Smør kyllingen godt med paprikamarinaden og steg den i en forvarmet ovn ved 185° i ca. 50-60 minutter, indtil den er gylden og sprød. Rengør og skræl kartoflerne og skær dem i aflange tynde skiver. Vend dem med 1 spsk. olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen ved 185° i ca. 20-25 minutter, man kan evt. lige grille dem de sidste 3-4 minutter i ovnen, så de bliver sprøde og gyldne. Skræl mango og skær den i tern. Snit forårsløg og chili fint, riv skallen af limen på den fine side af rivejernet og pres saften derfra. Bland det hele sammen til en salsa sammen med grofthakket koriander, smag evt. til med lidt honning. Skær kyllingen i mindre stykker og anret den med søde kartofler og mango salsa.
  • 4 Rengør og skræl kartoflerne og skær dem i aflange tynde skiver. Vend dem med 1 spsk. olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen ved 185° i ca. 20-25 minutter, man kan evt. lige grille dem de sidste 3-4 minutter i ovnen, så de bliver sprøde og gyldne. Skræl mango og skær den i tern. Snit forårsløg og chili fint, riv skallen af limen på den fine side af rivejernet og pres saften derfra. Bland det hele sammen til en salsa sammen med grofthakket koriander, smag evt. til med lidt honning. Skær kyllingen i mindre stykker og anret den med søde kartofler og mango salsa.
  • 5 Vend dem med 1 spsk. olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen ved 185° i ca. 20-25 minutter, man kan evt. lige grille dem de sidste 3-4 minutter i ovnen, så de bliver sprøde og gyldne. Skræl mango og skær den i tern. Snit forårsløg og chili fint, riv skallen af limen på den fine side af rivejernet og pres saften derfra. Bland det hele sammen til en salsa sammen med grofthakket koriander, smag evt. til med lidt honning. Skær kyllingen i mindre stykker og anret den med søde kartofler og mango salsa.
  • 6 Skræl mango og skær den i tern. Snit forårsløg og chili fint, riv skallen af limen på den fine side af rivejernet og pres saften derfra. Bland det hele sammen til en salsa sammen med grofthakket koriander, smag evt. til med lidt honning. Skær kyllingen i mindre stykker og anret den med søde kartofler og mango salsa.
  • 7 Snit forårsløg og chili fint, riv skallen af limen på den fine side af rivejernet og pres saften derfra. Bland det hele sammen til en salsa sammen med grofthakket koriander, smag evt. til med lidt honning. Skær kyllingen i mindre stykker og anret den med søde kartofler og mango salsa.
  • 8 Bland det hele sammen til en salsa sammen med grofthakket koriander, smag evt. til med lidt honning. Skær kyllingen i mindre stykker og anret den med søde kartofler og mango salsa.
  • 9

    Anretning

    Skær kyllingen i mindre stykker og anret den med søde kartofler og mango salsa.
  • {{recipeDoneText}} Kylling med røget paprika, søde kartoffelchips og mango salsa

Tip

Man fint bruge jordskokker, pastinak eller bagekartofler i stedet for søde kartofler.

Opskriften er udviklet af