Kylling i bouillon med korn og skvalderkål

En enkel ret, hvor hele paletten af smage samles i en gryde omkring mørt, saftigt kyllingekød.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Klargør alle grøntsagerne.
  • 2 Kom rapsolien i en gryde, og sæt den over blusset. Lad gryden blive godt varm, og læg så kyllingelårene i, og steg dem gyldne.
  • 3 Hak skalotteløgene, og kom dem i gryden sammen med fennikelfrøene.
  • 4 Tilsæt æblemost, og lad den koge op. Tilsæt derefter fond eller vand, bring gryden i kog, og lad det simre i ca. 30 minutter.
  • 5 Skyl hvedekernerne i en sigte og kom dem ned til kyllingen. Lad det simre i 10 minutter.
  • 6 Skær aspargesene i 3-4 stykker alt efter størrelse, og kom dem i gryden. Smag til med salt, peber og gastrik, og lad det simre i yderligere 10 minutter. Hak skvalderkålen groft; den skal i lige inden servering.
  • 7

    Spisetid

    Sørg for, at retten er godt varm, når du serverer den, og smagt godt til med salt, peber og gastrik. Vend skvalderkålen i til sidst, og sæt gryden på bordet. Husk, at der er ben i kyllingen, men de er lige til at pille fra. Spis brød og tangpesto til.

  • 8

    Tangpesto

    Kog tang i vand i 10 minutter. Si vandet fra og lad tangen køle af. 

  • 9

    Rist hasselnødderne let på en pande eller i ovnen.

  • 10

    Blend i en foodprocessor hasselnødder, olie, ost og hvidløg. Tilsæt tang og blend det hele til en tapenade. Smag til med salt og cidereddike.

     

  • 11

    Gastrik

    Smelt sukkeret til karamel på en pande eller i en tykbundet gryde.

  • 12

    Hæld eddiken på og kog igennem, til karamellen er opløst, og konsistensen er som sirup med både bitre, syrlige og sødmefulde toner.

  • 13

    Opbevar gastikken i en glasflaske på køl eller på køkkenhylden.

     

  • 14

    OPUS - ­www.FOODofLIFE.dk - Københavns Universitet

  • {{recipeDoneText}} Kylling i bouillon med korn og skvalderkål

Tip

Hvis du ikke kan finde skvalderkål, kan du bruge spinat eller grønkål i stedet. Du kan bruge persillepesto i stedet for tangpesto. Hvis du bruger byg, spelt eller rug, kan kogetiden variere.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier