Krydret italiensk steg - Arista alla fiorentina / Arista di maiale

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Stegen skal bestilles hos slagteren nogle dage i forvejen.
  • 2 Bed slagteren om at skære midterstykket fra mørbradsklodsen og op til 11. ribben.
  • 3 Fjern sværen.
  • 4 På kammen fjernes kappen og midterstykket trimmes ned til max 3 mm fedt - gerne mindre fedt.
  • 5 Ben og brusk fraskæres.
  • 6 Måske vil slagteren helst lave hele stykket til dig - dvs. du får 4 næstens ens stege eller kød til 50 personer.
  • 7 Medbring salt, peber, hvidløg i tynde skiver, rosmarinnåle og evt. stødte fennikelfrø.
  • 8 Bed slagteren om at krydre og snøre stegen. Krydr stegen på overfladen med salt og peber.
  • 9 Læg stegen i et ovnfast fad eller i en bradepande.
  • 10 Stik stegetermometret's nål ind midt i stegen fra siden.
  • 11 Mål ovenpå stegen, hvor langt nålen skal stikkes ind for at ramme midten.
  • 12 Undgå at nålens spid rører fyldet, da det vil give fejlvisning.
  • 13 Spiddet skal være midt i kammen.
  • 14 Sæt fadet nederst i en kold ovn.
  • 15 Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege til centrumtemperaturen er 65 grader midt i kammen.
  • 16 Stegetiden vil være ca. 3 timer.
  • 17 Lad kødet afkøle lidt eller allerbedst blive kold, før den skæres i skiver.
  • 18 Stegen er svær at skære i tynde sammenhængende skiver, mens kødet er varmt.
  • 19 Fjern kødsnoren inden udskæring.
  • 20 Pynt med rosmarinkviste og tørrede tranebær. Kog linserne som angivet på emballagen.
  • 21 Rør dressingen sammen af olie, eddike, dijonsennep, salt og peber og hæld den over de kogte, varme linser.
  • 22 Lad det afkøle.
  • 23 Kog gulerødder i små tern og broccoli i små buketter, så de stadig har bid.
  • 24 Køl dem hurtigt af i koldt vand og kom dem i en si, så vandet kan løbe af.
  • 25 Steg baconen sprød og lad den dryppe af på køkkenrulle eller i en si.
  • 26 Bland linserne med gulerødder, broccoli, bacon, udskåret salat og frisk timian. Skær tomater i både, forårsløg i skrå skiver og salaten i passende stykker.
  • 27 Bland det med oliven og hæld dressingen som er smagt til med salt og peber over. Rist pinjekernerne på en tør pande til de et lysebrune.
  • 28 Skær parmesanen i flager med en kartoffelskræller eller en tyndskræller.
  • 29 Bland salaten med pinjekerner og dressingen tilsmagt med salt og peber og pynt med parmesan.
  • Så er det spisetid! Krydret italiensk steg - Arista alla fiorentina / Arista di maiale

Opskriften er udviklet af