Krydrede kødboller med chilisovs og couscous

Hvis du kan lide det lidt stærkt og krydret, så er denne opskrift lige noget for dig.

Sådan gør du

  • 1 Mål alle varer af.
  • 2 Til kødboller: Kom kød og salt i en skål og rør det sammen.
  • 3 Pil og hak løget fint og kom det op i farsen.
  • 4 Tilsæt rasp og parmesanost og rør det hele godt sammen.
  • 5 Slå ægget ud i en kop, og kom det i skålen. Rør godt.
  • 6 Kom salt, peber, paprika og timian i skålen. Rør godt.
  • 7 Kom 3 spsk. vand i skålen. Rør farsen godt, til den er fast.
  • 8 Form 12 kødboller med en dessertske, og læg dem på en tallerken.
  • 9 Kom 1 spsk. olie og 15 g smør på en pande og varm det op.
  • 10 Kom kødbollerne på panden og brun dem på alle sider.
  • 11 Skru ned og steg kødbollerne i 15-20 minutter til de er gennemstegte.
  • 12 Tag kødbollerne af og læg dem i et fad.
  • 13 Til sovs: Pil og hak løg og hvidløg.
  • 14 Hæld 1 spsk. olie i en gryde, og varm den op.
  • 15 Kom løg og hvidløg i gryden. Svits og skru ned.
  • 16 Skyl chilien. Skær den over og fjern kernerne.
  • 17 Kom chili i gryden.
  • 18 Hak chilien.
  • 19 Hæld æbleeddike i gryden og rør rundt.
  • 20 Kom de flåede tomater i gryden. Rør rundt.
  • 21 Kom vand i gryden. Rør og kog i 5 minutter.
  • 22 Smag sovsen til med salt og sukker.
  • 23 Hæld sovsen over kødbollerne.
  • 24 Til couscous: Hæld 6 dl vand og 1 tsk. salt i en gryde.
  • 25 Kog vandet.
  • 26 Kom couscous og smør i gryden. Sluk for gryden.
  • 27 Rør til smørret er smeltet.
  • 28 Læg låg på gryden og lad den stå 5 minutter.
  • 29 Server couscous til kødboller med chilisovs.
  • {{recipeDoneText}} Krydrede kødboller med chilisovs og couscous

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier