Krebinetter med sprøde svær og vinterfrikassé af rodgrønt

Sådan gør du

  • 1 Bestil sværen skåret i ½ cm tykke skiver hos slagteren et par dage i forvejen.
  • 2 Kom sværstrimlerne i letsaltet, kogende vand, giv dem et opkog og hæld dem i en si.
  • 3 Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af.
  • 4 Bland sværene med salt, læg dem i en bradepande og stil dem ind i ovnen ved 180 grader eller mere.
  • 5 Steg sværene til de er sprøde.
  • 6 Vend dem nogle gange.
  • 7 Lad sværene dryppe af på køkkenrulle eller i en si.
  • 8 Skær gulerødder i store tern og porrer i skrå skiver. Pil perleløgene. Rør kødet med salt, peber, kapers, olie og en håndfuld hakket basilikum.
  • 9 Form kødet til 4 krebinetter, 2-3 cm høje.
  • 10 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 11 Brun krebinetterne ca. 1 minut på hver side.
  • 12 Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.Kog bouillon, fløde og 10 g smør sammen.
  • 13 Tilsæt gulerødder, porrer og løg og kog dem knap møre - så de stadig har bid.
  • 14 Tag grøntsagerne op og smag saucen til med salt og peber.
  • 15 Tilsæt evt. mere smør og pisk evt. saucen med en stavblender lige før servering.
  • 16 Pynt med blade af persille eller kørvel og drys med revet peberrod.
  • {{recipeDoneText}} Krebinetter med sprøde svær og vinterfrikassé af rodgrønt

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier