Krebinetter Lindstrøm med kold bearnaise sauce

Sådan gør du

  • 1 Hak skalotteløg fint og giv et kort opkog til de er møre i vineddike.
  • 2 Smelt smørret.
  • 3 Sørg for at alle ingredienser har samme temperatur, før saucen laves.
  • 4 Blend æggeblommerne med eddike, løg og 2 spsk estragonblade.
  • 5 Hæld smør og olie i en tynd stråle i æggeblommerne under konstant blending på højeste trin.
  • 6 Smag til med salt, peber og citronsaft.Kog kartoflerne Rør kødet med finthakket løg, salt, peber, æg og moset kartoffel.
  • 7 Tilsæt mælken lidt ad gangen.
  • 8 Skær rødbederne i små tern og vend dem og kapers i farsen.
  • 9 Del farsen i 8 portioner og form dem til krebinetter, 1½ cm tykke.
  • 10 Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
  • 11 Brun krebinetterne ca. 1 minut på hver side.
  • 12 Skru ned til middel varme og steg dem færdig 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Bland dressingen.
  • 13 Smag den til med salt og vend den i salaten.
  • 14 Kold bearnaisesauce kan holde sig i køleskab i nogle dage, hvis løggene er kogt i vineddike.
  • 15 Hvis løggene tilsættes rå er der kun 1 dags holdbarhed.
  • 16 Rester kan fx bruges i sandwich.
  • 17 Skiller saucen, tilsæt 1 spsk koldt vand.
  • 18 Hvis det ikke samler saucen - begynd da forfra med nye æg og tilsæt den skilte sauce lidt ad gangen.
  • 19 Husk at beregne ekstra olie til de ekstra æg.
  • {{recipeDoneText}} Krebinetter Lindstrøm med kold bearnaise sauce

Opskriften er udviklet af