Kransekagetoppe

Sådan gør du

  • 1 Del marcipanen i mindre stykker og kom dem i skålen til en røremaskine. Sæt en ”K-spade” i maskinen.
  • 2 Tænd røremaskinen på lav hastighed og tilsæt gradvist flormelis.
  • 3 Tilsæt derefter æggehvide lidt ad gangen, og lad røremaskinen køre til massen er godt æltet sammen.
  • 4 Læg kransekagemassen i en klump på et stykke bagepapir på en bageplade. Kom et andet stykke bagepapir stramt oven på. Gør det fugtigt med vand.
  • 5 Sæt bagepladen i en varm ovn på 225 grader  og rist kransekagemassen i ovnen i ca. 10 minutter. Mærk med en finger om klumpen er varm hele vejen igennem. Tag den ud af oven.
  • 6 Rør kransekagemassen igennem i røremaskinen. Kom halvdelen i en sprøjtepose med en stjernetyl i spidsen, og sørg for at der er et godt stykke stof, til at dreje sammen, så sprøjteposen er god at holde på og sprøjte ud med.
  • 7 Læg bagepapir på en bageplade. Sæt rosetter til kransekagerne i sprøjteposen. De kan godt stå tæt ved siden af hinanden, da dejen ikke flyder ud. Pynt evt. med nøddekerner, mandler eller cocktailbær.
  • 8 Sæt bagepladen med kagerne på en bageplade i ovnen. Brug to bageplader for at undgå, at kagerne bliver for mørke i bunden. Bag 6-8 minutter ved 225 grader. 
  • 9 De afkølede kranskage "vrøvl" dyppes enkeltvis i smeltet og tempereret chokolade. Sæt dem på bagepapir og lad chokoladen størkne. Kagerne kan evt. fryses.
  • {{recipeDoneText}} Kransekagetoppe

Tip

Pynt med mandler, cocktailbar eller hasselnøddekerner. 

Opskriften er udviklet af