Kransekagen er et must nytårsaften, og der er noget ganske særligt over at nyde en hjemmelavet version, når vi siger goddag til et nyt år. Men også andre særlige lejligheder fortjener at blive fejret med kransekage, så gem opskriften til næste gang, der e

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Rå marcipan, flormelis og æggehvide æltes godt sammen.
  • 2 Dejen skal være fast og ensartet.
  • 3 Læg dejen koldt 3-4 timer eller natten over.
  • 4 Lav en kugle til toppen af kransekagen.
  • 5 Rul resten af dejen ud i stænger, som skæres i stykker på 8 cm, 12 cm, 16 cm osv.
  • 6 Form stængerne til kranse og bag dem ved 225 grader i 8-10 min.
  • 7 Bland flormelis og pasteuriseret æggehvide.
  • 8 Lad ringene køle helt af, inden de pyntes med glasur.
  • 9 Sæt ringene sammen til kransekagetårnet –brug den smeltede chokolade som ”lim”.
  • 10 Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
  • 11 Lun 2 spsk champagne og smelt husblassen i dette.
  • 12 Bland med resten af champagnen og hæld geléen i en bøtte,så geléen ikke bliver højere end 1 cm.
  • 13 Køl af i 3-4 timer eller natten over.
  • 14 Skær i små terninger.
  • Så er det spisetid! Kransekage med champagnegelé

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter