Kornotto med fennikel og gulerod

Kornotto er en nordisk version af den velkendte risotto, blot lavet med perlebyg eller –spelt og nordiske ingredienser som f.eks. dansk Vesterhavsost i stedet for parmesan.

Sådan gør du

  • 1 Hak skalotteløg, fennikel og gulerødder og steg dem i olie i en tykbundet gryde uden at de tager farve.
  • 2 Tilsæt perlebyggen eller spelten og steg videre i et par minutter.
  • 3 Tilsæt cideren - når den er næsten kogt ind, tilsættes fonden og der skrues ned for varmen.
  • 4 Kornottoen skal simre i ca. 20 minutter uden låg – den må ikke koge tør, så tilsæt evt. lidt vand og rør rundt løbende.
  • 5 Når kornene er møre – men stadig har lidt bid - tilsættes skyr, smør, grofthakket kørvel og ost.
  • 6 Rør hurtigt retten rundt og smag til med salt og peber.
  • 7 Tag gryden af varmen og læg låg på og lad kornottoen hvile 2 min. Røres kort igennem inden servering og pynt med lidt kørvel på toppen.
  • {{recipeDoneText}} Kornotto med fennikel og gulerod

Opskriften er udviklet af