Koldhævet speltbrød med græskarkerner, 3 stk.

Energiinformation

  • Energi 1130 Kj
  • Fedt 11 %
  • Kulhydrat 78 %
  • Protein 11 %

Sådan gør du

  • 1

    Hæld lunkent vand i en skål, og rør det sammen med gær, salt og to tredjedele af speltmelet, og rør det godt sammen. Tilsæt resten af melet, og rør dejen indtil den slipper skålens kanter og føles sej og elastisk (det er absolut nemmest at anvende en røremaskine til dette – ellers er det hårdt for armene at røre dejen, til den bliver sej i strukturen). Tildæk dejen med husholdningsfilm, sæt den i køleskabet, og lad den koldhæve i 8-10 timer.

  • 2

    Tag dejen ud af køleskabet, og drys mel på bordet. Skær dejen i 3 aflange stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

  • 3

    Lad brødene efterhæve i 35-45 min. på køkkenbordet. Pensl dem derefter med lidt vand eller æg, og drys med græskarkerner.

  • 4

    Bag brødene i ca. 30 min. i ovnen ved 225°, til de er gyldne og gennembagte. Tag dem ud, og lad dem afkøle på en rist

  • {{recipeDoneText}} Koldhævet speltbrød med græskarkerner, 3 stk.

Tip

Speltbrødene er dejlige både som madbrød, fx til en portion suppe eller pasta, og som madpakke- og eftermiddagsbrød. Det smager også godt at drysse med sesamkerner eller birkes i stedet for græskarkerner.

Opskriften er udviklet af