Kold is med varmt hindbærfyld og lakridsdrys

Magi, som kun mikroovnen kan præstere. Disse fine isklumper forbliver iskolde, mens hindbærfyldet bliver varmt. Hele herligheden smelter på tungen som rigtig flødeis skal. 

Sådan gør du

  • 1 Kom sukkeret i en skål.
  • 2 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ned i skålen.
  • 3 Fordel vaniljen i sukkeret. Kom æggeblommerne i skålen og pisk æggemassen lys og luftig.
  • 4 Pisk fløden til let skum og vend det i. Hæld massen op i en rektangulær fryseegnet beholder.
  • 5 Lad isen indfryse i 3-4 timer.
  • 6 Rør syltetøj og sukker sammen i en skål.
  • 7 Skær isen i 6-8 firkanter.
  • 8 Grav et hul i hver firkant, og kom lidt syltetøj i hvert hul.
  • 9 Luk isen igen, og sæt den tilbage i fryseren som separate firkanter.
  • 10 Lad den fryse i fire timer mere.
  • 11 Sæt de iskolde is i mikroen, en ad gangen, og giv dem ca. 10 sekunder.
  • 12 Hold øje. Isen skal ikke smelte. Det er kun syltetøjet, der skal blive varmt.
  • 13 Knus de tyrkiske peber, drys dem over isen og pynt med lakrids og hindbær. Skal spises straks, før isen smelter.
  • {{recipeDoneText}} Kold is med varmt hindbærfyld og lakridsdrys

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier