Kold Filet Royal i mild karryolie med tomat-dildkompot

Sådan gør du

  • 1 Dup Filet Royal tør med køkkenrulle.
  • 2 Krydr med salt og peber.
  • 3 Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
  • 4 Brun hurtigt kødet på alle sider og læg kødet i et ovnfast fad.
  • 5 Sæt det i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 30 minutter.
  • 6 Brug stegetermometer. Centrumtemperaturen skal være 58-60 grader.
  • 7 Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle. Stil det i køleskab.
  • 8 Skær kødet i papirtynde skiver og anret dem portionsvis på tallerkener.
  • 9 Rist mandlerne på en tør pande. Hak dem meget groft.
  • 10 Skær skalotteløg i tynde skiver. Varm olien i en gryde.
  • 11 Tilsæt karry, løg og hvidløg hakket fint.
  • 12 Lad det koge ved svag varme nogle minutter til løgene er klare.
  • 13 Tilsæt æbler i små tern og mandlerne.
  • 14 Lad det koge i yderligere et par minutter. Smag til med salt.
  • 15 Lad olien køle af. Smag til med salt igen, evt. også lige før servering.
  • 16 Kom 1-2 spiseskefulde over kødet - gerne ½-1 time før servering.
  • 17 Skær et kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i kogende vand.
  • 18 Efter fem-ti sekunder løsner skindet sig.
  • 19 Kom dem i koldt vand. Fjern skindet.
  • 20 Skær tomaterne i tern på 1x1 cm.
  • 21 Hak dild, hak løget fint og riv citronen.
  • 22 Bland det hele med tomaterne. Smag til med salt og peber.
  • 23 Anret kompotten oven på kødet.
  • 24
  • {{recipeDoneText}} Kold Filet Royal i mild karryolie med tomat-dildkompot

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier